12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
Zaal Schoppen
Zaal Schoppen
Opening: All-in or fold?

Floris van der Ven is een Nederlands professioneel pokerspeler die al verschillende grote pokerevents op zijn naam heeft staan. Floris opent het summit en speelt poker met de zaal. Ontdek aan de hand van het spel uw eigen risicoprofiel.

Met: Floris van der Ven, professioneel pokerspeler

Serial entrepreneur aan het woord

Ras-ondernemer Maasbert Schouten begon in 1993 Afab dat uitgroeide tot 1000 medewerkers. Hij kon zijn bedrijf voor enkele honderden miljoen euro's verkopen, maar deed dit niet. En toen leerde hij de andere kant van de medaille kennen: Afab bezweek door de crisis. Vandaag de dag investeert Schouten met zijn succesvolle family office MaasInvest in groeiende bedrijven. Schouten is tevens de enige ondernemer die ooit geld verdiende aan een voetbalclub toen hij Vitesse verkocht aan Merab Jordania. Tonen Nederlandse bedrijven voldoende lef en ondernemerschap volgens Maasbert Schouten? Wat verstaat hij onder ''all-in'' gaan? Hoe neem je berekend meer risico? Wanneer ga je te ver en heb je the point of no return bereikt?

Door: Maasbert Schouten, CEO MaasInvest

Inspiratiesessie 'Meet the gathering storms'

We treffen elkaar op 16 maart op het corporate finance summit. Een dag nadat de PVV van Geert Wilders de grootste partij van Nederland is geworden? Twee maanden voordat Marine Le Pen president van Frankrijk wordt en een half haar voordat het AFD zijn definitieve doorbraak in Duitsland forceert? En dit nadat vorig jaar Groot/Britannie uit de EU stapte en Donald Trump president van de US werd. Door deze electorale uitingen van onvrede wordt duidelijk hoe verwoestend de impact van globalisering en automatisering voor grote delen van de bevolking is geweest. En hoe weinig oog de elite hiervoor gehad heeft. In deze sessie bekijken we wat ons nog allemaal te wachten staat de komende tijd, wat de gevolgen zijn van de electorale bewegingen die we zien en kunnen verwachten en welke bijdrage het bedrijfsleven kan doen om onze samenleving dichter bij elkaar te brengen.

Met: Andy Langenkamp, Senior Political Analyst ECR Research

De rationale achter de Monster Worldwide inc. overname door Randstad
14:30 - 15:15

Om als marktleider van vandaag, morgen marktleider te blijven moet je als organisatie durven anticiperen en transformeren. In dit licht is het overnemen van de juiste capabilities key. Hoe past de overname van Monster Worldwide Inc. door Randstad in deze context? Welke uitdagingen zijn er gepaard met dergelijke overnames die niet gericht zijn op het inkopen van marktaandeel, maar het versterken van de eigen organisatie? En hoe verandert de business case erachter en de rationale voor het M&A team?

Met: Han Kolff, Managing Director ‎Randstad Holding

Hoe BAM meer dan 300 miljoen aan cash vrij speelde
15:45 - 16:30

Met de aanhoudende onzekerheid als gevolg van de Brexit, zijn veel CFO's bezig met de omslag van een lakse naar een gezonde en proactieve cash cultuur. Franc Ensink zal tijdens deze inspiratiesessie bespreken hoe de BAM een dergelijke cultuur vorm aan het gegeven is en welke interne percepties, uitdagingen en gewoontes daarbij overwonnen moeten worden. Hij gaat in op hoe de organisaties het gedrag van zowel finance als de hele organisatie daadwerkelijk heeft kunnen veranderen. De resultaten zijn verbluffend. In acht weken werd 35 miljoen EUR vrijgemaakten meer dan 300 miljoen na de tweede fase van het programma.

Met: Franc Ensink, Group Working Capital Director Royal BAM Group

Het geheim achter het succes van Jumbo

Wie kijkt er nog van op als Jumbo weer in de krant staat met een overname? Wat is de drijfveer achter deze parel van Nederlands ondernemerschap? Wat is geheim van haar succes en groei? Hoe vertaalt Jumbo all in gaan? Hoe behoud de organisatie haar drive en ondernemerschap maar zorgt ze er wel voor dat haar processen en control mee groeien met de omvang van de organisatie? Wat zijn volgens Ton van Veen (CFO Jumbo) de belangrijkste factoren die tot een succesvolle overname zorgen? Een kijkje in de keuken van het AB InBev van Nederland.

Met: Ton van Veen, CFO Jumbo Supermarkten

To walk again

Marc Herremans werd in 2001 zesde in de zwaarste sportwedstrijd ter wereld: de Iron Man van Hawaï. Drie maanden later slaat het noodlot toe. Herremans valt op training en komt in een rolstoel terecht. Maar Herremans zet door. In 2003 doet hij Ironman van Hawaï opnieuw uit. Hij zwemt eerst 3,86 km met alleen zijn armen, fietst vervolgens 180,2 km met een handbike en doet ten slotte de afsluitende marathon in zijn rolstoel. Over all-in gaan gesproken!

Met: Marc Herremans, Triatleet

Zaal Harten
Zaal Harten
Puinruimen in het voetbal
15:45 - 16:30

Onno Jacobs kwam als interim Financieel Directeur binnen bij FC Twente met maar 1 opdracht, behoudt van de proflicentie. Bij Feyenoord was hij als Financieel Directeur al verantwoordelijk voor het financieel gezonder maken van Feyenoord. In deze sessie neemt Onno u mee in zijn ervaringen bij FC Twente maar ook Feyenoord. Waar loop je tegenaan, hoe ga je om met de emotie van de supporters en welke leerlessen kan hij u meegeven.

Met: Onno Jacobs, voormalig Financieel Directeur FC TWente

Zaal Ruiten
Zaal Ruiten
Round Table: Risico’s nemen in digitale transformatie
13:45 - 15:00

De voortschrijdende digitalisering dwingt ons om met een kritische blik naar onze businessmodellen te kijken. Is uw manier van werken nog houdbaar in de 21ste eeuw? Er is een duidelijke behoefte aan een herontwerp gebaseerd op de mogelijkheden die technologie ons biedt. Ondertussen wordt de kloof steeds groter tussen zij die stappen zetten met digitalisering en zij die afwachten. Is dat in uw organisatie ook het geval?

We moeten onszelf de vraag stellen hoe wij als financiële professionals onze bedrijven succesvol door het digitale tijdperk kunnen loodsen. Dat vraagt om vergaand inzicht in nieuwe technologieën en business modellen en de wijze waarop deze onze cashflow, investeringsbehoeften, balans, marges en risico’s gaan beïnvloeden. Heeft finance een rol in de digitale transformatie?

Met: Frank Verkerk, Chief Digital Officer ‎ABN AMRO
Gefaciliteerd door: Econocom

Round Table: Is uw financiering future proof?
15:30 - 16:45

De wereld verandert in razende vaart en markten kunnen pijlsnel worden gedisrupt. En dit op een moment dat de geopolitieke instabiliteit in de wereld toeneemt. De financieringsbronnen die vandaag voorhanden en voldoende zijn, kunnen er dan ook morgen niet meer zijn of volstaan voor uw bedrijf. Tijdens deze sessie bespreken we met elkaar wat de flexibiliteit en duurzaamheid van onze bestaande financieringsmogelijkheden zijn en welke alternatieven we nog te weinig gebruiken of te weinig kennis van hebben.

Gefaciliteerd door: Nielen Schuman

Zaal Klaver
Zaal Klaver
Round Table: Out of the box financing enables out of the box thinking
13:45 - 15:00

Zijn Nederlandse bedrijven voldoende innovatief op het gebied van financieringen en wat wordt er mogelijk wanneer we inzake financieringen out of the box gaan denken? In deze sessie stellen we alternatieve financieringsmogelijkheden voor. U bespreekt deze met uw peers en deelt uw eigen en hun ervaringen ermee.

Met: Evertjan Manuels, European Head of Corporate DCM Rabobank
Gefaciliteerd door: American Express