All-in or Nothing

In het afgelopen jaar trad AB InBev prominent naar voren in onze community en op het Corporate Finance Summit 2016. Dit bedrijf is de afgelopen twee decennia gegaan van een middenmoter op de biermarkt tot de absolute hegemoon. De organisatie is in deze journey geslaagd door gewaagde overnames, gigantische targets en ambities gekoppeld met een harde bedrijfscultuur en zero based budgeting. In het huidige digitale en globale tijdperk blijven er binnen steeds meer markten slechts enkele winnaars over en gaan andere spelers out of business.

Heeft u als organisatie ook nog een andere keuze dan zoals AB InBev hoog spel te gaan spelen? En zijn we als organisatie en samenleving niet te vaak te risicomijdend? Is het definitief tijd om het adagium ‘Better safe than sorry’ achter ons te laten? Maakt de dynamiek op onze markten vandaag de dag business steeds meer tot een pokerspel waar we all-in gaan of passen?

Tijdens het Corporate Finance Summit bespreekt u met uw peers welke kaarten u in handen heeft om all-in te gaan. En wat de gevolgen zijn op uw markt als u moet passen. We stellen de vraag of Nederlandse bedrijven niet onvoldoende geleveraged zijn? We gaan kijken naar nieuwe financieringsmogelijkheden (bancaire en niet-bancaire), stellen de vraag hoe we meer overnames kunnen doen en meer voet aan de grond kunnen krijgen in opkomende markten.

Daarnaast dagen we u uit of u voldoende focus heeft op cash en kosten. Onderzoek toont namelijk aan dat organisaties waar elke medewerker met een ‘owners mentality' met kosten omgaat, zero based budgeting hoog in het vaandel gedragen wordt en waar wie niet elk jaar met minder middelen betere resultaten haalt geen toekomst heeft, de grootste groeicijfers neerzetten. Of leidt dit soort beleid tot diepe dalen en schandalen na de initiële bloeifase en kiest u resoluut voor duurzame waarden in plaats van snelle groei? Is spelen met verstand ook soms passen en wachten op het juiste moment?

Tijdens het Corporate Finance Summit op 16 maart gaan we met elkaar het debat aan. Laat u inspireren door Nederlandse groeipareltjes en leer van organisaties die resoluut hebben gekozen voor het Rijnlands model en hier wonderwel bij varen. Laat u uitdagen of u het temperament, de koelbloedigheid en het instinct heeft om als pokeraar van uw organisatie op het juiste moment all-in te gaan.

SPREKERS

Floris van der Ven
Floris van der Ven
Professioneel pokerspeler

Floris van der Ven is een Nederlands professioneel pokerspeler die al verschillende grote pokerevents op zijn naam heeft staan. Floris opent het summit en speelt poker met de zaal. Ontdek aan de hand van het spel uw eigen risicoprofiel.

Floris van der Ven

ton-van-veen
Ton van Veen
CFO Jumbo Supermarkten

Ton van Veen

Maasbert Schouten
Maasbert Schouten
CEO MaasInvest

Ras ondernemer Maasbert Schouten begon in 1993 Afab dat uitgroeide tot 1000 medewerkers. Hij kon zijn bedrijf voor enkele honderden miljoen euro's verkopen, maar deed dit niet. En toen leerde hij de andere kant van de medaille kennen: Afab bezweek door de crisis. Vandaag de dag investeert Schouten met zijn succesvolle family office MaasInvest in groeiende bedrijven. Schouten is tevens de enige ondernemer die ooit geld verdiende aan een voetbalclub toen hij Vitesse verkocht aan Merab Jordania. Tonen Nederlandse bedrijven voldoende lef en ondernemerschap volgens Maasbert Schouten? Wat verstaat hij onder ''all-in'' gaan? Hoe neem je berekend meer risico? Wanneer ga je te ver en heb je the point of no return bereikt?

Maasbert Schouten

Onno Jacobs
Onno Jacobs
vml. Financieel Directeur FC Twente

Onno Jacobs kwam als interim Financieel Directeur binnen bij FC Twente met maar één opdracht, behoudt van de proflicentie. Bij Feyenoord was hij als Financieel Directeur al verantwoordelijk voor het financieel gezonder maken van Feyenoord. In deze sessie neemt Onno u mee in zijn ervaringen bij FC Twente maar ook Feyenoord. Waar loop je tegenaan, hoe ga je om met de emotie van de supporters en welke leerlessen kan hij u meegeven.

Onno Jacobs

Frank Verkerk
Frank Verkerk
Chief Digital Officer ‎ABN AMRO

Frank Verkerk

Franc Ensink
Franc Ensink
Group Working Capital Director Royal BAM Group

Franc Ensink

Han Kolff
Han Kolff
Managing Director Randstad Holding

Han kolff

Andy Langenkamp
Andy Langenkamp
Senior Political Analyst ECR Research

Andy Langenkamp

marc-herremans
Marc Herremans
Triatleet

Marc Herremans werd in 2001 zesde in de zwaarste sportwedstrijd ter wereld: de Iron Man van Hawaï. Drie maanden later slaat het noodlot toe. Herremans valt op training en komt in een rolstoel terecht. Maar Herremans zet door. In 2003 doet hij Ironman van Hawaï opnieuw uit. Hij zwemt eerst 3,86 km met alleen zijn armen, fietst vervolgens 180,2 km met een handbike en doet ten slotte de afsluitende marathon in zijn rolstoel. Over all in gaan gesproken!

Marc Herremans

ONZE PARTNERS

  • Logo AMEX blue box
  • n200-logo-econocom
  • NS logo

MEDIA PARTNERS

  • Logo CFO
  • Logo M&A
  • CN Logo
  • FM_community_logo

PARTNER WORDEN?

Wilt u betrokken zijn als partner bij het Corporate Finance Summit?
Bent u de kennispartner die finance leaders helpt om een toekomstbestendige organisatie te bouwen?
Het Corporate Finance Summit biedt u perfecte mogelijkheden om u te profileren als de kennispartner voor ambitieuze finance leaders.

Toon uw waarde en deel uw expertise tijdens het Corporate Finance Summit 2017, kom in gesprek met finance leaders tijdens de inhoudelijk Round Tables of Masterclasses en vergroot direct uw zichtbaarheid en versterk uw marktpositie.

Heeft u vragen?
Kan ik u van dienst zijn met een toelichting of advies over alle mogelijkheden? Neem gerust contact met op. Ik ben u graag van dienst.

Tim Bosman
Community Manager | Alex van Groningen BV
[email protected]

Route en locatie

  • Het Oude Magazijn
    Soesterweg 310, 3812 Amersfoort